Rector Albert Wijnsma vertrekt per 1 augustus

‘We hebben veel bereikt bij Academie Tien. Nu is het tijd voor herbezinning.’

Beste leerlingen en ouder(s)/ verzorger(s),

Het afgelopen schooljaar ben ik zoekende geweest, zoekende of het na zes jaar Academie Tien niet tijd is voor een herbezinning. Ik ben tot de conclusie gekomen dat die tijd is gekomen en dat betekent dat ik per 1 augustus 2024 stop als rector van Academie Tien. Immers, een herbezinning kost tijd, want gedurende het werken op Academie Tien heb ik één ding geleerd: “Academie Tien vraagt al mijn aandacht”. Dat is ook volstrekt logisch want het is mijn droom om te werken op een school waar niet alleen over zaken wordt gesproken maar waar het denken over onderwijs hand in hand gaat met er naar handelen. Academie Tien is voor mij de plek waar iedereen doet wat hij/ zij zegt.

Toen ik zes jaar geleden ben gestart op Academie Tien had ik een aantal doelstellingen, waaronder het opzetten van een school met twee primaire processen: zowel een opleidingshuis voor docenten als een plek waar onze leerlingen in heterogeniteit samen leven en samen leren. We zien in de praktijk dat deze doelstellingen nog in ontwikkeling zijn maar waar we over de behaalde resultaten bijzonder trots kunnen zijn. Vanaf de zomervakantie van het afgelopen jaar groeide het inzicht dat de tijd was gekomen om een moment te bepalen voor mijn herbezinningsperiode.

Wat ik alvast, via dit bericht, wil aangeven is dat ik met bijzonder veel plezier op Academie Tien werk. Ik kijk terug op één van de meest bijzondere fases in mijn leven waar ik jullie allemaal dankbaar voor ben. De ouder(s)/ verzorger(s) wil ik bedanken voor het vertrouwen dat jullie in de school hebben gehad en hoe jullie altijd hebben meegedacht in de ontwikkeling van het onderwijs op Academie Tien. Onze leerlingen wil ik ook graag bedanken, dat jullie voor een school hebben gekozen die het anders durft te doen. Dat vraagt namelijk ook van jullie om het anders te doen. Mijn oproep aan jullie is; blijf het altijd een beetje anders doen. Blijf luisteren naar je omgeving en probeer elke dag het goede te doen.

Ik zal tot 1 augustus met ongelooflijk veel plezier en toewijding op Academie Tien werkzaam blijven! Wil je meer weten over de achtergrond van mijn keuze, dan kun je via dit artikel HIER meer over lezen.

Hartelijke groet,

Albert Wijnsma

Rector Academie Tien

Ook interessant

Academie Tien is een middelbare school met een brede kijk op ontwikkeling. Naast leren is er ruimte voor persoonlijke groei en verwondering. Voor het nieuwe schoolgebouw aan het Berlijnplein maakte kunstenaar Elisabet Stienstra daarom zeven kunstwerken van jonge mensen die thema’s als groei en kennis weerspiegelen. De gloednieuwe architectuur, het...

Lees verder