Gezocht: ouders voor de beroepenmarkt op 16 november!

27 - Sep - 2023

Gezocht: ouders voor de beroepenmarkt op 16 november!

Beste ouders/ verzorgers,

Vorig jaar is er op Academie TIEN een succesvolle beroepenmarkt georganiseerd. Graag nodigen we jullie uit om dit jaar deel te nemen aan onze beroepenmarkt. Hieronder vinden jullie alle benodigde informatie.

Op donderdag 16 november organiseert Academie Tien haar editie van de beroepenmarkt. Een leuk en leerzaam evenement met inspirerende loopbaanverhalen en een beroepenplein. De beroepenmarkt 2023 vindt plaats op Academie Tien, op de locatie Philipsguldenhof van 18.30 tot 21.30 uur.

Wij nodigen u van harte uit om op deze avond over uw beroep/loopbaan te komen vertellen.

Waarom een beroepenmarkt?

Academie Tien wil onderwijs aanbieden dat relevant is en een relatie heeft met de maatschappij waarin wij dagelijks leven en werken. Oriëntatie op de arbeidsmarkt en studiemogelijkheden door middel van een beroepenmarkt hoort daar wat ons betreft bij. Wij laten onze leerlingen graag kennismaken met een breed aanbod van beroepen (mbo/hbo/wo) en u kunt daaraan bijdragen. Zo kunnen leerlingen zich een duidelijker beeld vormen van de arbeidsmarkt en voor zichzelf onderzoeken welke mogelijke studierichtingen of beroepen bij hen passen.

Uw bijdrage

Er zijn twee mogelijkheden waarop u over uw beroep kunt vertellen.

1.     College Tour, dit houdt in dat u ongeveer 25 minuten over uw beroep vertelt aan een groep van max. 15 leerlingen.

2.     Beroepenplein, u staat samen met andere opleidingen/ ouders in de aula, met uw eigen beroepentafel, u vertelt over uw beroep aan de leerlingen die langskomen en beantwoordt hun vragen.  Uiteraard mag u ook dingen meenemen en laten zien.

Mocht u een activiteit willen organiseren voor de leerlingen om hen kennis te laten maken met uw beroep, dan kunt u dit aangeven zodat wij dit kunnen opnemen in ons draaiboek.

Er zijn 3 rondes, dus zowel voor de College Tour als het Beroepenplein geldt dat er 3 keer een groep leerlingen langskomt.

Uiteraard hopen wij op een groot aantal aanmeldingen en veel diversiteit in beroepen.

Email naar: epol@academie-tien.nl met daarin de gegevens die u hieronder aantreft.

-Naam, ouder van:

-aansprekende titel voor leerlingen zodat ze weten waar ze voor kiezen:

-Beroep:

-Vooropleidingen:

-Voorkeur: Beroepenplein  of College Tour

-Telefoonnummer:

-Emailadres:

Hartelijke groet,

Vincent Kanis en Eric van der Pol

Ook interessant

Op donderdag 11 april is Iddink Learning Materials BV getroffen door een cyberaanval. Tot en met het schooljaar 2020/2021 verzorgde Iddink de levering van schoolboeken binnen de NUOVO Scholen, waaronder ook uw school valt.

Lees verder