Ipad - Academie Tien

Laptop

Op Academie Tien bereiden we leerlingen voor om als volwassenen actief deel te nemen aan onze maatschappij. Er is geen twijfel over mogelijk dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen in onze samenleving. Daarom kiezen wij ervoor om een laptop als ondersteuning in de lessen te gebruiken.

https://rentcompany.nl/easy-interactief?nummereasy=658

Op Academie Tien gaan wij ervan uit dat u één keer een device aan moet schaffen, ook vanwege ons duurzaamheidsideaal, maar het kan zijn dat door slijtage of wensen (bijvoorbeeld: vervolgstudie) u de behoefte voelt om in de bovenbouw een nieuw device aan te schaffen. Deze mogelijkheden zijn er.

Laptops in Leerjaar 1 schooljaar 2021/2022

- Bij Academie Tien wordt gewerkt met digitaal lesmateriaal dat speciaal voor Academie Tien is ontwikkeld. Dit lesmateriaal wordt aangeboden in onze elektronische leeromgeving Magister.me. Om gebruik te maken van dit lesmateriaal is een laptop nodig. Deze moet door de leerling zelf worden aangeschaft.

- De aanschaf van de laptop is op twee manieren mogelijk:

 • Optie 1: aanschaf via The Rent Company
 • Optie 2: zelf aanschaffen

Als u voor optie 1 kiest, is het van belang dat u voor 31 juli 2021 de laptop heeft besteld. Doet u dit later dan wordt door The Rent Company eenmalig €19,95 in rekening gebracht als gevolg van een individuele afhandeling van deze bestelling.

Waar moet een zelf gekochte laptop aan voldoen?

- Het heeft onze nadrukkelijke voorkeur dat u via The Rent Company de laptop aanschaft, echter staat het u vrij om uw laptop ergens anders te kopen. Let hierbij op dat de laptop voldoet aan de eisen, voorzien is van een verzekering en zorg dat de laptop tijdig in uw bezit is op het begin van het schooljaar. In geval van schade of reparatie gaan we ervan uit dat u binnen een lesdag een vervangende laptop heeft, zodat het onderwijs geen vertraging op loopt. Eventuele vragen kunt u mailen naar: ict@academie-tien.nl

Minimaal Vereiste hardware

 • Beeldscherm: 11,6 inch WVA Touch Screen (1366 x 768) voorzien van Gorilla glas
 • Processor: Intel® Pentium N5000 (Quad Core, 4 M, 2,7 GHz)
 • Draadloze netwerkkaart: Intel® 8265AC 802.11ac/a/b/g/n 2x2 (2,4 GHz/5,0 GHz freq)
 • Werkgeheugen: : 4 Gb DDR intern geheugen
 • Opslagcapaciteit: 128GbSSD
 • Videokaart: : Intel HD Graphics 500
 • Webcam: Ingebouwde HD webcam en tablet mode camera
 • Bluetooth: Ja, 4.2
 • Card-reader: USD card reader
 • I/O`s: 2x USB 3.0, 1xHDMI
 • Gewicht : 1,45 kg
 • Toetsenbord : Spill-resistant
 • Batterij: 42 WHr Prismatic, ExpresssChargeTM, deze batterij geeft een actieve gebruiksduur van circa 7 uur
 • Besturingssoftware: : Windows 10 Pro Nat. Academic

Toegestane besturingssystemen

 • Microsoft Windows, vanaf versie 10

Vereiste minimale software

 • Leerlingen kunnen via hun Academie Tien-account gratis gebruikmaken van Microsoft Office 365 online en Microsoft Office apps op hun laptop.
 • Het gebruik van een virusscanner is aan te raden.

Voor Windows is het gratis bijgevoegde Windows Defender voldoende.

- MacOs, Chrome OS, Android, iPadOS, iOS of Linux raden wij, in verband met de door ons gebruikte materialen en onderwijsvorm, ten zeerste af.

- Zorg er verder voor dat de laptop verzekerd is, en aan het begin van het schooljaar in uw bezit is.

Wat zijn de voordelen van het aanschaffen bij The Rent Company?

- De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en in samenspraak met de school vastgesteld. Zo heeft uw zoon of dochter altijd de juiste laptop.

- Op school is bij reparatie een leenlaptop beschikbaar.

- U hoeft zelf geen softwarepakketten aan te schaffen, dit is vooraf met de school afgestemd en een basisinstallatie is al op de laptop geïnstalleerd bij uitlevering.

- In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3x gedurende de looptijd)

- Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.

Hoe bestel ik bij The Rent Company?

1. Ga naar rentcompany.nl/bestellen en vul de inlogcode in: 8VFPYG

2. Maak uw keuze voor de laptop en gewenste looptijd van het Easy4u zekerheidspakket

3. Kies voor huren* of kopen

4. Vul alle gegevens in en kies de gewenste betaaloptie

5. U ontvangt een bestelbevestiging per e-mail

*Voorwaarden bij huur:

- huurder betaalt een borg van 4 maandtermijnen (geldt niet bij koop)

- Optie tot koop bij einde looptijd (=borg)

- Betaling bij huur via automatische incasso per maand of per jaar

- Er is geen BKR-toetsing en/of registratie van toepassing

LET OP! Bestel voor 31 juli 2021 uw laptop.

Zo bent u verzekerd van een tijdige uitlevering in de eerste week van het nieuwe schooljaar!

Hiermee voorkomt u extra administratie- en handlingskosten van €19.95.

Kan ik gebruik maken van de U-Pas of Stichting leergeld?

Mocht de financiering moeilijk zijn dan wijzen we u op de volgende mogelijkheden:

U kunt geld van de U-pas gebruiken, maximaal 350 euro: www.u-pas.nl. (let op dat er voldoende saldo op de pas van uw kind staat)

U kunt een aanvraag doen bij Stichting Leergeld https://leergeldutrecht.nl/

Neem contact op met uw bewindvoerder: hij of zij kan u helpen.

Verschillende opties:

1. U wilt gebruik maken van de U-pas.

Bij het plaatsen van de bestelling is het mogelijk om bij de betaling op de site van The Rent Company het nummer van de U-pas in te vullen om 350 euro van de U-pas te gebruiken.

2. U wilt gebruik maken van Stichting Leergeld.

U maakt een afspraak met Stichting Leergeld. U krijgt van Stichting leergeld toegang tot de website van The Rent Company waarin een kortingscode verwerkt is.

3. U wilt gebruik maken van de U-pas én Stichting Leergeld.

U maakt een afspraak met Stichting Leergeld. U krijgt van Stichting leergeld toegang tot de website van The Rent Company waarin een kortingscode verwerkt is. Vervolgens kan u op deze site het nummer van de U-pas invullen om 350 euro van de U-pas te gebruiken.

Let op:

- Controleer of het saldo van 350 euro daadwerkelijk aanwezig is op de U-pas. The Rent Company zal 350 euro van de U-pas afhalen als deelbetaling van de laptop. Wanneer dit niet het geval is kan de U-pas hier niet voor gebruikt worden. De laptop zal dan wel worden uitgeleverd, alleen zonder deelbetaling via de U-Pas. Er zal dan alsnog een contract moeten worden afgesloten zonder deelbetaling via de U-Pas.

- Voorafgaand aan de uitlevering van de laptop zal The Rent Company controleren of de ouder van Stichting Leergeld een toekenning heeft ontvangen om gebruik te mogen maken van het solidariteitsfonds. Indien dat niet het geval is zal de laptop wel worden uitgeleverd. Er zal dan alsnog een contract moeten worden afgesloten zonder deelbetaling via Stichting Leergeld.

- Bij verder vragen over de Upas of Leergeld Utrecht kun u contact opnemen met Jamila Belkadi, jbelkadi@nuovo.eu van NUOVO Scholengroep, waar Academie Tien onder valt.

Wat mag een leerling wel en niet met het apparaat doen?

- Het is belangrijk te vermelden dat de laptop uw ‘eigen’ apparaat is. Het maakt voor het gebruik niet uit of deze gekocht of gehuurd is bij The Rent Company, al is de laptop in het geval van huur nog eigendom van The Rent Company. U en uw zoon/dochter gebruiken de laptop op school en thuis, en zijn verantwoordelijk voor wat er met de laptop gebeurt.

Zorgvuldigheid

- Zorg goed voor je laptop. Gebruik hem in de meegeleverde beschermhoes. Stop geen extra voorwerpen of een lader in de hoes: hierdoor kan de laptop beschadigen;

- Zorg dat je weet waar je laptop is. Gebruik je hem niet in de les, berg hem dan op in een kluisje;

- Gebruik alleen je eigen laptop en leen je laptop niet uit aan iemand anders;

- Deel je gebruikersnamen en wachtwoorden nooit met anderen.

Gebruik op school

- Zorg dat je laptop thuis al is opgeladen. Dan kun je hem de hele dag op school gebruiken;

- Je gebruikt de laptop in de les alleen voor zaken die met school te maken hebben. Dit geldt ook voor gebruik van social media. BIj twijfel: vraag het je docent;

- Luister je muziek? Gebruik dan altijd een koptelefoon of oordopjes. Ook in open ruimtes;

- Houd je aan de aanwijzingen van de docent en andere medewerkers van de onderwijsinstelling. Als dat nodig is, mogen zij je (op school) tijdelijk het gebruik van je laptop ontzeggen en kunnen ze je ouders/verzorgers informeren over de manier waarop je je laptop op school gebruikt;

- Tijdens proefwerken of toetsen waarbij een laptop nodig is kunnen speciale afspraken gelden voor gebruik van je laptop of de laptop die de school je (tijdelijk) ter beschikking stelt. Je krijgt hierover informatie van de docent.

Wat mag een docent of schoolmedewerker wel en niet?

- Ook al is het uw eigen laptop, voor gebruik voor het onderwijs kan de onderwijsinstelling een aantal beperkingen aanbrengen of software en instellingen wijzigen of beheren. En in sommige gevallen kan een medewerker van de onderwijsinstelling of docent meekijken op de laptop. Uit oogpunt van privacy van u en uw zoon/dochter staat in dit laptopprotocol wat dit precies inhoudt.

- Het gebruik van Wifi op school is aan beperkingen gebonden:

 • Een schoolmedewerker kan mogelijk zien welke laptop welke website bezoekt of wie welke bestanden download of videostreams bekijkt. Als iemand bijvoorbeeld veroorzaakt dat het netwerk traag wordt door gebruik van zaken die niets met onderwijs te maken hebben, kan hij diegene(n) en diens ouders/verzorgers hierop aanspreken;
 • Sommige websites of programma’s kunnen op de school-Wifi zijn geblokkeerd.

- De onderwijsinstelling kan software gebruiken om laptops op school te beheren, en op afstand onderwijsapplicaties te installeren en te updaten. Voorbeelden zijn de Google Management Console of Microsoft Intune. Deze software is meestal standaard geïnstalleerd op de laptop bij het uitreiken ervan aan de leerling. Ook kan de onderwijsinstelling software gebruiken waarmee de docent op de laptop mee kan kijken tijdens de les: in dat geval informeert de onderwijsinstelling u hier over. BIj het verlaten van de onderwijsinstelling kan deze software (inclusief instellingen) weer verwijderd worden zodat de laptop ‘schoon’ is zoals deze uit een winkel zou komen. Een verzoek hiertoe kunt u bij het verlaten aanvragen bij de onderwijsinstelling en/of The Rent Company.

Wat is de verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers?

- De onderwijsinstelling legt restricties op voor gebruik binnen de schoolgebouwen en voor gebruik van de school-Wifi. U bent zelf verantwoordelijk voor evt. restricties die u thuis wilt opleggen;

- De laptop bevat standaard de software die nodig is voor gebruik op school. U kunt zelf afspraken maken met uw zoon/dochter over installatie van andere software zoals spellen en dergelijke;

- U bent zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van softwareupdates op de laptop, zoals Windows Update of updates aan Google Chrome en antivirus-updates. Wij adviseren minstens één keer per maand te updaten. Doe dit bij voorkeur thuis zodat uw zoon/dochter op school een veilige, goed functionerende en gebruiksklare laptop heeft;

- In het geval uw zoon/dochter een leenlaptop van The Rent Company gebruikt bij reparatie van de eigen laptop, dan gelden ook voor de leenlaptop de afspraken uit dit laptopprotocol;

- In het geval van tegenstrijdigheden of verwarring tussen dit laptopprotocol en de voorwaarden van The Rent Company, dan gelden altijd de afspraken van de voorwaarden. Voorbeelden zijn de Servicevoorwaarden, de Algemene Voorwaarden en de polis van de Easy4u Computerverzekering.

Wat zijn eventuele regels rondom privacy?

- Een docent en medewerker van de onderwijsinstelling moet zich houden aan de gebruikelijke regels rondom privacy die op de school van kracht zijn;

- Medewerkers van The Rent Company hebben op afstand géén toegang tot de laptop van uw zoon/dochter. Zij mogen géén bestanden bekijken, opslaan of versturen vanaf laptops die bij The Rent Company ter reparatie zijn aangeboden, ook niet op uw verzoek, in verband met privacyregels en aansprakelijkheid rondom dataverlies.

Wat is de verantwoordelijkheid van The Rent Company als leverancier?

- The Rent Company staat als leverancier voor gemak en zekerheid bij gebruik van laptops op school. De verantwoordelijkheden die hierbij horen staan beschreven in de Servicevoorwaarden (voor koop en huur) en in de Algemene Voorwaarden. De voorwaarden die van toepassing zijn op de laptop van uw zoon/dochter, zijn getoond in de webshop bij de bestelling, en zijn automatisch meegezonden met de bestelmail. U vindt de voorwaarden ook altijd op www.rentcompany.nl.

Zie bijlage 1: ICT-protocol en bijlage 2: laptop-protocol