Ipad

Op Academie Tien bereiden we leerlingen voor om als volwassenen actief deel te nemen aan onze maatschappij. Er is geen twijfel over mogelijk dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen in onze samenleving.

Gedigitaliseerd onderwijs is een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding. Het stelt onze docenten in staat om lessen te geven die beter aansluiten op het leerniveau, de leerbehoefte en de belevingswereld van onze leerlingen.

Leerlingen van Academie Tien maken tijdens de lessen en bij het maken van opdrachten gebruik van de iPad van Apple. Er is voor dit device gekozen omdat het een veelzijdig en stabiel platform is. Ook is er een breed aanbod van educatieve apps.

Als Academie Tien vinden we het heel belangrijk dat leerlingen en ouders zich er in de eerste plaats van bewustzijn dat de iPad een middel is dat voor schoolgebruik bedoeld is. Daarom willen we de iPad beheren. Op deze manier kunnen we apps en documenten makkelijker delen met leerlingen, maar ook tijdens schooltijd toezicht houden op het correct inzetten van de iPad. Als een leerling de iPad thuis gebruikt is er geen toezicht door school.

Academie Tien verwacht dat het nieuwste model iPad wordt aangeschaft. Op deze manier kunnen wij er zeker van zijn dat nieuwe versies van iOS en apps geïnstalleerd kunnen worden. Ook zijn we er dan zeker van dat het beheer van de iPad mogelijk blijft, ondanks updates. Academie Tien heeft om deze redenen een speciale website waar de iPad kan worden aangeschaft.

We adviseren ouders die hun kind hebben aangemeld op Academie Tien alvast te sparen voor een iPad, maar nog geen ipad aan te schaffen. Als u bevestiging heeft gekregen dat uw kind is aangenomen op Academie Tien ontvangt u een informatiepakket met daarin verdere informatie over het aanschaffen van de iPad voor gebruik op Academie Tien.

Informatie over de samenwerking van NUOVO en U-pas/stichting Leergeld

Mocht de aanschaf van uw I-Pad moeilijk zijn dan wijzen we u op de volgende mogelijkheden:
1. U kunt geld van de U-pas gebruiken, maximaal €200 euro: www.u-pas.nl.(let op dat er voldoende saldo op de pas van uw kind staat)
2. U kunt een aanvraag doen bij Stichting Leergeld https://leergeldutrecht.nl/
3. Neem contact op met uw bewindvoerder: hij of zij kan u helpen.

Wat te doen als u gebruik wil maken van de U-Pas of Stichting leergeld?

Er zijn 3-varianten:

A. U wilt gebruik maken van de U-pas.
B. U wilt gebruik maken van Stichting Leergeld.
C. U wilt gebruik maken van de U-pas én Stichting Leergeld.

In dit geval kunt u uw I-Pad niet bestellen via Central Point. U kunt dan uw I-Pad via school aanschaffen, waarbij de school het tegoed op uw U-Pas dat hiervoor bestemd is zal afschrijven bij aanvang van het schooljaar en/of een bijdrage zal ontvangen via het solidariteitsfonds van Stichting Leergeld.

Let op:
- Als u gebruik wil maken van de U-Pas: controleer of het saldo van 200 euro daadwerkelijk aanwezig is op de U-Pas. De school zal bij aanvang van het schooljaar 200 euro van de U-pas afhalen als deelbetaling van de I-Pad.
- Als u gebruik wil maken van Stichting Leergeld: Vraag een beschikking aan via Stichting Leergeld.
- Maak kenbaar vóór <datum> aan de school dat u gebruik zou willen maken van de U-Pas en/of Stichting Leergeld, zodat de school de I-Pad tijdig kan bestellen en heeft voor aanvang van het schooljaar.