Topsport Talent School - Academie Tien

Topsport Talent School

Een toekomstig wereldkampioen worden? Word je door je sportbond gezien als een echt talent? En heb je er veel voor over om de top te bereiken terwijl je tegelijkertijd het maximale uit je school haalt? Dan zit je goed op het ACADEMIE TIEN!

Academie Tien is een Topsport Talentschool. Bij ons kunnen aanstormende kampioenen hun sport combineren met een goede mavo-, havo- of vwo-opleiding. Topsporters ontvangen bij ons een LOOT-status (LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport).

LOOT-status

Academie Tien is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Je zult dus net als andere leerlingen aan de toelatingseisen van de school moeten voldoen. Daarnaast moet je aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

- je bent in het bezit van een A-, selectie- of HP-status van het NOC*NSF; - je wordt door jouw sportbond erkend als Nationaal Talent (NT-status); - Internationaal Talent (IT-status); - Belofte (Belofte-status).

Academie Tien-talent status

Deze status is bedoeld voor leerlingen die aantoonbaar meer dan 10 uur per week met hun talent actief zijn, onder professionele begeleiding op het landelijk hoogste niveau. Dit kunnen sporters zijn die net onder het niveau van LOOT zitten, maar ook leerlingen die landelijk actief zijn.

Hoe begeleiden wij leerlingen met een LOOT- of Academie Tien-talentstatus?

Je komt in een gewone klas en mag daarnaast gebruik maken van extra faciliteiten zoals:

- individuele begeleiding binnen school van een coach die bekijkt hoe jij je studie het beste met je (sport)carrière kunt combineren;

- vrijstellingen voor vakken of onderwijstijd vermindering; - aanpassingen in je lesrooster; - vrije dagen voor wedstrijden en trainingen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Noor Kivits (nkivits@academie-tien.nl) of Tijs Reessink (treessink@academie-tien.nl). Kijk ook eens op de website van Stichting LOOT: www.stichtingloot.nl